keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Asunnon etsimistä

Ollaan poikaystäväni kanssa etsimässä nyt yhteistä asuntoa ihan kahdestaan, tällä hetkellä kun majailen hänen ja kämppiksensä nurkissa. :D

Meillä on seuraavanlaisia kriteereitä asunnon suhteen:

-sijainti koulun/keskustan lähellä
-kaksio
-ei ensimmäinen kerros (tää tulee multa, ekat 15 vuotta asuin ykskerroksisessa talossa ja sit muutin kaupunkiin ja ekaan kerrokseen :D)
-parveke (kesällä ah niin ihana ja talvella voi kätevästi tuulettaa vuodevaatteita)
-autopaikka
-ei tulossa isoja remontteja (esim. putkiremontti)
-pesukoneliitäntä (poikaystävältä löytyy jo pesukone)

Tässä lyhyt katsaus asuntoihin joita on käyty kattomassa/muuten oltu kiinnostuneita.

1. Täydellinen sijainti, toinen kerros ja astianpesukone!! Kaappitilaa oli ihan reilusti, mutta asunnossa ei ollu parveketta... Esittelijä otti meidän tiedot henkilötunnuksia myöten ylös ja lupasi selvittää autopaikan saannin ja ilmoittaa sitten meille, mutta eipä mitään kuulunu koko tyypistä. Ja neliöihin nähden asunto oli jokseenkin hintava.

2. Todella tilava, mutta esittelijä ei edes ilmaantunut paikalle ja kun yritti soittaa niin ei vastannut, eli se asunto unohettiin sit saman tien.

3. Neljäs kerros, tilava, oma parveke, uus ja tosi siisti kylppäri, edullinen vuokra, autopaikan mahdollisuus. Makuuhuoneen tapetit oli vanhat ja kulahtaneet ja keittiönkaapit tosi kuluneet, mutta vähän laittamalla siitä sais ihan siistin kämpän. Sijainti oli kans vähän miinusta, hieman turhan kaukana keskustasta. Niin ja siellä ei ollu pakastinta, aika erikoista.

4. Sijainti tosi hyvällä paikalla keskustan tuntumassa ja erääseen ihanaan puistoon (oon aivan rakastunu siihen) parinsadan metrin matka. Kuudes kerros (ihanaa!), lasitettu parveke (eikun paranee!), tosi uus ja siisti keittiö ja löytyy myös vaatehuone. Lisäks mahdollisesti autopaikka hallissa. Aika moni muukin tykkäs siitä asunnosta, samassa näytössä oli yli 15 ihmistä... Ei saatu sitä asuntoo.

5. Ihan keskustan tuntumassa mutta rauhallisella paikalla, tosin juna-aseman lähellä mutta sen verran lähellä että junat ajaa tosi hiljaa kun pysähtyy ihan siihen eli tuskinpa niin meluisa. Neljäs kerros ja parveke oli hieno! Kylppäri oli tosi tilava ja asunnossa oli jopa oma sauna! Pohjaratkasu oli tosi hyvä, talo aika uus ja olkkarin ja makkarin ikkunat tosi kivasti. Ja jotenkin tykkäsin kovasti sisäänkäynnistä, siitä millä kohtaa eteinen on ja miten sinne asuntoon tullaan. Pohjaratkasu oli siis mun mieleen. Huomenna tulee tieto että olisko vuokranantaja valmis vuokraamaan meille, näytössä oli jonkun verran muitakin.

6. Tosi lähellä koulua (500 m), tosi tilava, edullinen, autolle pistokepaikka pihassa. Tää oli suoraan yksityiseltä ja vuokranantaja oli todella mukava mies! Sano että oon ihan kunnon ihminen ja vois vuokrata mulle vaikka heti (olin yksin siis kattomassa nro 5 & 6 tänään, mies on kertausharjotuksissa :D) ja kun kyselin että saako tehdä reikiä seinään kun pitäis esim. peilikaappi saada kylppäriin "no me voidaan se peilikaappi vaikka hankkia ja laittaa sinne", saako maalata seiniä (tosi pahan sävynen keltanen olkkari) "voidaan vaikka ostaa sulle maalit ei se siitä oo kiinni". :D Sit siellä oli myös vaatehuone. Sit muutama pieni miinus, parveke (pihan suuntaan, ei kadulle) oli tosi kämänen ja surkee ja pieni. Ja se asunto oli tavallaan ekassa kerroksessa, ei katutasossa kuitenkaan. Ja sielläkään ei ollu pakastinta. :D Mutta kattelin netistä vähän tässä ilmotuksia myytävistä pakastimista, tosi edullisesti sais pikkupakastimen ja oli sen verran tilava asunto että helposti mahtus sellanen.

Semmosia asuntoja on nyt katteltu. Ens viikolla mies on menossa yhtä asuntoo vielä kattomaan. Tosin ton nron 6 vuokranantaja sano että tietty haluais mahdollisimman pian siihen vuokralaisen kun se olis heti vapaa asunto, siihen on ollu jonkun verran kiinnostusta kuulema eli haluais vastauksen pian. Pitää tässä mietiskellä. :)
Mä en muuten jostain kumman syystä pysty kommentoimaan omia enkä kenenkään toisen tekstejä tältä koneelta, en ymmärrä miks... Mutta kiitos kaikille jotka ootte mulle kommentoinu jotain, niitä on aina tosi kiva lukea! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti