perjantai 19. marraskuuta 2010

Junamatka

Huomenta!
Koko alkuviikon olen nukkunut vain noin 7 h yöunia ja se on minulle aivan liian vähän. 9 h kuulostaa jo paremmalta, viikonloppuisin menee helposti jopa 12 h unten mailla. Tänään olisi kerrankin ollut mahdollisuus nukkua NIIN pitkään kuin ikinä huvittaa, mutta mitä teen minä - herään 7.40! Pyöriskelin sängyssä jonkun puoli tuntia kun en vain saanut enää unta. Aloin sitten katsomaan Sex And The City 2 -elokuvaa sängyssä makoillen. :D Ihan hyvä elokuva oli mutta sanoisin kyllä että ensimmäinen Sinkkuelämää-leffa oli parempi. Usein tv-sarjoista tehdyt elokuvat tuntuvat vain normaalia pidemmiltä jaksoilta. (Kuten nämäkin.) Tässä odottelen Salkkarit-elokuvaa?! :D (Itse tosin en katso kyseistä tv-sarjaa, ensimmäiset 5 vuotta sarja oli hyvä ja koukuttava mutta sitten jounikuvioiden ja käsikirjoituksen taso on mennyt kovasti alaspäin.)


Tulin eilen junalla poikaystäväni luokse. Tällä hetkellä muru on koulussa mutta muutaman tunnin päästä lähden häntä vastaan. Mutta tarkoitukseni oli siis kertoa junamatkasta. Loppumatkasta vieressäni istui armeijan harmaisiin (olen monta kertaa miettinyt mistä tulee sanonta "armeijan harmaissa" koska vaatteethan ovat vihreät, niinpä kysyin asiaa intin jo käyneeltä poikaystävältäni ja hän ystävällisesti valaisi minua sen johtuvan siitä, että armeijan puvut olivat ennen harmaita) pukeutunut nuori mies joka alkoi jutustella kanssani. Mielestäni junamatkoilla on mukavaa jutella vieruskaverin kanssa. Valitettavasti suomalaiset ovat vain niin hiljaista tuppisuukansaa että kovinkaan moni ei ala juttelemaan - myönnän, en minäkään. Mutta tämänkertainen yllätys oli oikein mukava, pientä small talkia tyyliin matkan määränpäästä ja opiskelusta jne. Ajattelin että seuraavan kerran voisin itsekin alkaa jututtamaan vierustoveria; jos hän ei ole juttutuulella en menetä mitään mutta jos taas puhetta syntyy, on kummallakin ollut varmasti hieman mukavampi matka kuin vain itsekseen ikkunasta ulos pimeyteen tuijotellen. :)

Junista tulikin mieleeni Ismo Leikolan näkemys junista. Suosittelen ehdottomasti katsomaan! =D
Tämän vuoden aikana olen matkustellut junilla aika paljon ja näin ollen myös kärsinyt kylmän ja lumisen viime talven aiheuttamat vauriot raiteille ja niistä aiheutuneet jopa useiden tuntien myöhästymiset. Ongelmia ilmaantuu, niille ei voi mitään, mutta mielestäni ikävintä on epätietoisuus. Konduktöörien pitäisi paremmin tiedottaa koska päästään liikkeelle, kuinka jatkokyyditykset hoituvat jne. Jos he eivät itsekään tiedä, voisi sen kertoa matkustajille ja antaa lisäinformaatiota heti kun mahdollista.


Ensimmäistä kertaa tällä viikolla ulkona paistaa aurinko! Pakkasta pienet 6 astetta. Kohta lähdenkin ulos ihastelemaan kirpeää pakkasilmaa. :)

2 kommenttia:

  1. Toi Ismo Leikolan Pendolino on niin maailman paras!!! Sitä nauraa alusta loppuun ihan kippuralla!

    VastaaPoista
  2. Todellakin! Kuvaa vähän liiankin hyvin, ja vitsi miten tuolla Leikolalla on välähtäny! :D

    VastaaPoista