torstai 10. maaliskuuta 2011

Colour matters

Tänään lukiessani englannin kirjotuksiin kirjassa oli teksti väreistä.

Punainen: Värimaailman huutomerkki. Vaara-kyltit, kiiltävät huulet ja kynnet.  Punainen kynsilakka on  kynsilakkamyyntitilastojen kärjessä.  Punainen yhdistetään usein sydämeen ja se onkin rakkauden ja intohimon väri.  Punainen myös herättää ruokahalua - pikaruokaravintoloissa on usein sisustettu punaisella. Ja tiesittekö että Iso-Britanniassa punaisia autoja sakotetaan ylinopeudesta enemmän kuin minkään muun värisiä autoja?




Sininen: Sinisen sanotaan pukevan kaikkia. Se yhdistetään usein taivaaseen ja mereen - tilaan ja tyyneyteen. Siniset vaatteet kannustavat ihmisiä keskittymään työhönsä, ja mitä tummempi sininen, sitä tehokkaammalta henkilö vaikuttaa. Siksi esimerkiksi poliiseilla ja lentäjillä on tummansiniset univormut.




Vihreä: Olemme rentoutuneita kun ympäristössä on paljon vihreää. Sillä on parantava ja virkistävä vaikutus, ja tämän vuoksi sairaaloiden seinät ovat usein vaaleanvihreitä. (Itse en tosin tätä ole huomannut...? :D)



Keltainen: Kirkkaan keltainen on optimistinen väri joka yhdistetään kevääseen, tietoon ja viisauteen. Keltaisen uskotaan stimuloivan ajattelua ja auttavan asioiden mieleenpainamista, ja siksi korostuskynät ovatkin usein keltaisia! 

Musta: Perinteisesti kuoleman ja suremisen väri sekä väri, joka ei koskaan mene muodista. Mustaa käyttävät usein taiteelliset ihmiset (saa heidät näyttämään mielestään luovilta), rokkarit (saa heidät näyttämään mielestään kovilta), ylipainoiset (saa heidät näyttämään mielestään hoikemmmilta) sekä monet teini-ikäiset (heillä on mysteerinen musta kausi jolloin he eivät käytä minkään muun värisiä vaatteita (myönnetään, itse koin sen myös. :D)).

silmäripset
Valkoinen: Puhdas valkoinen yhdistetään puhtauteen, viattomuuteen ja muutokseen. Idässä valkoinen on tosin suremisen väri.

1 kommentti:

  1. Hauskoja tulkintoja :D Joidenkin kohdalla hymähdin ajatellessani "no niimpäs onkin". :)

    VastaaPoista