tiistai 8. maaliskuuta 2011

Keskittymis- tai motivaatio-ongelmia...

Otsikko kertookin jo oleellisen. Mää en jaksa lukee maantietoo... En jotenkin pysty keskittyy kunnolla siihen mitä luen. Ajatukset harhailee ja saatan lukee jonkun pätkän ja huomaan että mulla ei oo mitään mielikuvaa siitä, mitä siinä ees on lukenu. Eli lukeminen varmaa ihan yhtä tyhjän kanssa... En oo koskaan tykänny reaaliaineiden kokeisiin lukemisesta. Ranskan kokeeseen lukeminen sujuu ihan hyvin, se ei oo vaan pelkkää tekstiä jota pitää lukee ja yrittää sisäistää ja ymmärtää asiat, vaan vaihtelevasti tekstejä, sanojen tarkistamista, kielioppia, tehtäviä... Eli monipuolista!

Ei pidä ymmärtää väärin, tykkään siis maantiedosta tosi paljon! Yläasteella ja lukiossa on ollu valehtelematta maailman parhaat maantiedon opettajat eli tunneilla on ollu tosi kivaa. Ja musta maantieto on kiinnostavaa. On mielenkiintosta tietää, miten sade syntyy, miks Suomessa on niin lämmintä kun samoilla leveysasteilla muualla on jäätävän kylmää ja miten harjut ja reunamuodostelmat on syntyny.

Noh jospa tää tästä... Pitää vaan jotenkin yrittää pakottaa itteni lukee sitä maantietoo. Tai sit ottaa tavotteeks kolme ällää eli lukio lukematta läpi. No jos ei kuitenkaan. =) 

Tiesittekö muuten,  että oppiaineen nimi on peruskoulussa maantieto, mutta lukiossa maantiede? Mä en ymmärrä mistä se johtuu. :D

2 kommenttia:

  1. Samoja ongelmia täälläkin on, jotenkin on välillä vähän ongelmia pääsykokeisiin lukemisen kanssa. Jostain syystä yo-kirjoituksissa mulla oli motivaatiota lukea, mutta nyt en pysty keskittymään kuin muutaman aukeaman kerrallaan. Välillä vähän ärsyttävää... Tsemppiä lukemiseen kuitenkin! :)

    VastaaPoista