maanantai 28. maaliskuuta 2011

Nyt ne on OHI!!!


Tänään oli viimenen (ranska) ylioppilaskoe ja nyt ne on OHI!! Nyt voi hyvällä omallatunnolla ihan vaan lomailla ja laiskotella (töiden alkuun saakka). Ei tartte koko ajan lukee ja voi vaikka kattoo leffoja koko päivän yöpuvussa ilman että tarttee miettiä että lukuaikaa menee hukkaan ja laskea että noin kamalan paljon vielä lukemista jälellä. (Tästä saa nyt vähän sellasen kuvan että oisin lukenu jotenkin tosi ahkerasti monta tuntia päivässä. :D) Mutta kuitenkin, oon ihan tyytyväinen siihen, miten kirjotukset on menny ja nyt vaan tuloksia odotellessa! :)

Kirjotin siis syksyllä ruotsin ja nyt keväällä äikän, englannin, maantieteen ja ranskan. Tässä lyhyet analyysit siitä miten kokeet menivät. :)

ruotsi: Koe tuntu helpolta verrattuna aikasempien vuosien kokeisiin joita tehtiin abikurssilla ja sainkin aika hyvät pisteet ja katoin että jos pisterajat on edes suunnilleen samat kun aikasempina vuosina niin saan E:n. Koe oli ilmeisesti muillekin helppo, sillä pisterajat olivatkin parikymmentä pistettä korkeemmat ja tuli M, mutta oon siihen tyytyväinen. :) Ruotsin numero päättötodistuksessa on kuitenkin 9.


äikkä: Tekstitaidon kokeesta sain pisteet 3, 3 ja 2. Viimeistä en jaksanu kunnolla edes kirjottaa. :D Esseekokeessa oli aihe johon mulla oli omia mielipiteitä, joten tekstiä tulikin reilu 4 sivua. Äidinkielestä tavotteena olis C-M.


englanti: Kuuntelu meni huonommin kun mitä harjotuskuuntelut koulussa on menny. Kun avasin kirjallisessa osassa vihkon olo oli aika epätoivonen enkä millään menannu saada keskityttyä... :D Loppujen lopuks se meni kuitenkin ihan hyvin, M:ää toivon todella. Englantia kuitenkin lukenu jo 10 vuotta. :)


maantiede: Se oli helppo! Taisinkin siitä mainita muutama päivä sitten. Koe tosiaan tuntu menevän hyvin ja oli musta helpompi kun edellisvuosien kokeet, eli siinä joko kysyttiin just niitä asioita joihin osasin vastata (mm. jääkauden merkkejä ja tulivuoret, ne on aina ollu  molemmat maantiedossa mun mielestä kivoja :P) tai sitten käy sama kun ruotsin kanssa. :D


ranska: Ensimmäiset kolme luetunymmärtämistehtävää oli mun milestä tosi helppoja ja heti ensilukemalta tiesin niihin oikean vastausvaihtoehdon. Aukkotehtävässä oli joitakin helppoja ja ihan selkeitä kohtia. Ehkäpä sieltä tulis M, yhtään huonompaa en halua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti